


































CATEGORII AMPLASAMEMTE |
CĂSUȚE DE LEMN: 25 AMPLASAMENTE – 4 AMPLASAMENTE JUCARII
– 6 AMPLASAMENTE ALIMENTE
– 6 AMPLASAMENTE DECORATIUNI
– 9 AMPLASAMNETE ARTIZANAT
CONSTRUCȚIE PROPRIE (FOOD TRUCK): 11 AMPLASAMENTE – 1 AMPLASAMENT BUCĂTĂRIE MARE
– 1 AMPLASAMENT LANGOȘE / PLĂCINTE
– 2 AMPLASAMENTE CAFEA
– 3 AMPLASAMENTE DESERT
– 4 AMPLASAMENTE FAST FOOD
COZONAC SECUIESC: 1 AMPLASAMENT
REGULAMENT DE PARTICIPARE |
Perioada de înscriere este între 06 martie 2020 – 27 martie 2020.
În căsuțele de lemn puse la dispoziția comercianților de către organizatori, este permisă doar comercializarea PRODUSELOR ALIMENTARE AMBALATE SAU CARE NU NECESITĂ INTERVENȚIE TERMICĂ SAU PREPARARE DE ORICE FEL.
Toate câmpurile din formularul de înscriere sunt obligatorii. În cazul in care întâlniți câmpuri care nu se aplică situației dumneavoastră, completați cu „Nu este cazul” sau adăugați un fișier Word care sa conțină textul „Nu este cazul”.
Acceptarea condițiilor de participare, agrearea regulamentului și completarea declarațiilor pe proprie răspundere, prin bifarea căsuțelor dedicate, tine loc de semnătură.
PRODUSELE COMERCIALIZATE SI PRETURILE ACESTORA VOR FI CELE REGĂSITE PE LISTA DE PRODUSE ATAȘATĂ FORMULARULUI DE ÎNSCRIERE!!! Nerespectarea acestei prevederi atrage după sine excluderea comerciantului din eveniment si sistarea oricărei alte colaborări pe o perioada nedeterminată!!!
Comercializarea băuturilor (cu excepția cidrului, si cafelei) este interzisă în orice alt amplasament decât cel de bar. Nerespectarea acestei prevederi atrage după sine excluderea comerciantului din eveniment si sistarea oricărei alte colaborări pe o perioada nedeterminata!!!
Amplasamentele de tip BAR vor fi gestionate de către organizatori.
Instalarea in spațiul comercial sau amplasarea construcțiilor proprii se va face cel târziu pana in data de 09.04.2020, iar eliberarea spațiului si predarea acestuia se va realiza în data de 21.04.2020. Este interzisa strângerea construcției sau eliberarea spațiului in ultima zi a evenimentului înainte de sistarea programului de funcționare prestabilit! Neîndeplinirea acestor obligații sau îndeplinirea lor defectuoasă (cu întârziere sau necorespunzător) reprezintă o încălcare gravă a convenției părților, încălcare care justifică despăgubirea organizatorului pentru daunele astfel cauzate, daune evaluate anticipat la suma de 1000 (o mie) lei – clauză penală conform art. 1538 din codul civil.
Comercianții trebuie sa respecte cu strictețe, în fiecare zi a evenimentului, programul agreat cu organizatorul în cadrul festivalului, precum și orarul de funcționare pentru care a primit autorizare/avizare de la autoritățile abilitate; neîndeplinirea acestor obligații sau îndeplinirea lor defectuoasă (cu întârziere sau necorespunzător) reprezintă o încălcare gravă a convenției părților și o atingere adusă imaginii organizatorului, împrejurare care justifică despăgubirea acestuia pentru daunele astfel cauzate, daune evaluate anticipat la suma de 1000 (o mie) lei pentru fiecare jumătate de oră cu care se încalcă programul festivalului sau a orarului de funcționare stabilit – clauză penală conform art. 1538 din codul civil. Spre exemplu: finalizarea activității de aprovizionare cu 30 de minute după ora stabilita in regulamentul de participare sau începerea programului de vânzare cu 30 de minute după ora de începere a programului evenimentului, atrage obligația de despăgubire cu suma de 1000 (o mie) lei.
In cazul solicitărilor de amplasare a construcțiilor proprii (Food Truck, Atracții/Activități, etc.), organizatorul își rezervă dreptul de a selecta participanții în funcție de specificul și necesitățile evenimentului și de aspectul general al construcțiilor.
ELEMENTE DE PREŢ |
Prețul de ocupare a domeniului public pentru activități comerciale desfășurate in cadrul evenimentelor publice organizate de Primăria municipiului Oradea este stabilit conform hotărârii consiliului local privind taxele și impozitele locale. La fel si prețul de pornire a licitației.
In cazul in care vor exista mai multe solicitări decât locații disponibile din una dintre categoriile de amplasamente disponibile, se va organiza o licitație pentru atribuirea spatiilor.
Procedura de atribuire
Etapa I – Depunerea solicitărilor de participare, prin intermediul formularului online.
Etapa II – Centralizarea ofertelor și stabilirea ofertanților calificați. În situația în care un ofertant nu îndeplinește una sau mai multe dintre cerințele din Regulamentul de participare sau nu a prezentat unul sau mai multe documente solicitate în formularul de înscriere, Comisia de evaluare va declara ofertantul ca fiind necalificat.
Etapa III – Atribuirea căsuțelor se va face prin selectarea poziție dorite de către solicitant din categoria specifică produselor comercializate. Amplasamentele sunt catalogate pe baza categoriei de produs, categoriile fiind patru la număr. Fiecare categorie este marcată pe hartă cu o culoare specifică, iar pozițiile din aceste patru categorii sunt numerotate individual. Toate aceste elemente sunt reprezentate clar pe planul de amplasare al evenimentului de mai jos.
Exemplu practic: Dacă pentru căsuța nr. 1 din categoria ALIMENTE va exista o singură solicitare de la unul din ofertanții calificați, acesta va fi atribuită la prețul 75 lei +TVA /căsuță/zi, după care se va trece la atribuirea căsuței cu nr. 2. În schimb, dacă pentru căsuța cu nr. 1 vor fi mai multe solicitări, se va face o licitație cu strigare. Pasul de licitație este de 1 leu/pas. Prețul licitat va fi cel puțin egal cu prețul de pornire a licitației (75 lei +TVA /căsuță/zi) + primul pas.
Etapa IV – Instalare și montaj. (06.04-09.04.2020)
Etapa V – Desfășurarea Târgului de Pasti (10.04- 20.04.2020)
Etapa VI – Demontare și curățenie în spațiu. (21.04.2020)
Astfel, prețurile sunt:
Căsuțe
– 75 lei/căsuță/zi +T.V.A.(19%) (producătorii și meșterii care dețin autorizații conform legii beneficiază de reducere de 30% din tarife). Plata se va face in două transe:
– Prima tranșă în cuantum de 500 lei se va achita la semnarea convenției de ocupare temporară a domeniului public.
– Plata celei de a doua tranșe, care constă in diferența rămasă de plată, se va face pana in data de 15.04.2020.
– 1000 lei/căsuță – garanție – percepută pentru eventuale daune produse de către comerciant in defavoare organizatorului (distrugeri, neprezentare, etc.) Plata garanției se va face înainte de semnarea convenției de ocupare temporară a domeniului public. Incapacitatea de a face dovada de plata a garanției in momentul prezentării pentru ocuparea amplasamentului solicitat, atrage după sine imposibilitatea organizatorilor de a preda acest amplasament spre folosire solicitantului. Restituirea garanției se va face la finalul evenimentului, după predarea amplasamentului in bune condiții si stingerea tuturor datoriilor fata de organizator, pe baza unei cereri adresate departamentului economic din cadrul Primăriei Oradea.
– 400 lei + T.V.A.(19%) – taxa de instalare – Taxa acoperă instalarea căsuțelor si racordarea acestora la utilități.
– Consumul de curent: – consumul de curent va fi contorizat pentru fiecare amplasament si se va achita la încheierea evenimentului pe baza citirii contoarelor.
– In cazul in care vor exista mai multe solicitări pentru același amplasament/ căsuță, departajarea se va face prin licitație
– Licitația se desfășoară după regula licitației competitive.
– Câștigătorul stabilit va fi cel care oferă prețul cel mai mare și care corespunde cerințelor organizatorului din punct de vedere estetic și a calității produselor comercializate.
– Refuzul sau neprezentarea la semnarea Convenției de ocupare temporară a domeniului public încheiate în urma adjudecării locului, duce la pierderea garanției depuse in avans.
Construcții proprii si atracții / activități (food truck)
Pentru comercianții din zona de construcții proprii si atracții / activități se va aplica taxarea pe baza de comision din vânzări după cum urmează:
– Comision de 16% din totalul vânzărilor fără tva (vânzări propriu-zise și prestări de servicii) realizate de către colaborator în cadrul festivalului, comision la care se adaugă tva în cotă de 19%. Astfel, comisionul cuvenit organizatorului se va calcula după cum urmează: [ (z x 16%) + 19%] unde z = totalul vânzărilor, fără tva.
– Taxa de instalare:
– putere instalată egală sau mai mare de 50 kw/h – 800 lei + T.V.A.. Taxa acoperă racordul la utilități pe perioada evenimentului.
– putere instalată mai mică de 50 kw/h – 550 lei + T.V.A.. Taxa acoperă racordul la utilități pe perioada evenimentului.
– Consumul de curent:
– consumul de curent va fi contorizat pentru fiecare amplasament si se va achita la încheierea evenimentului pe baza citirii contoarelor.
OBLIGAŢIILE COMERCIANȚILOR |
OCUPANTUL LOCULUI PUBLIC ARE URMĂTOARELE OBLIGAȚII:
SĂ ASIGURE ȘI SĂ IMPUNĂ PERSONALULUI DE DESERVIRE:
ofertant.
ORGANIZATORUL PUNE LA DISPOZIȚIA COMERCIANTULUI URMĂTOARELE:
CONDIȚII DE IGIENĂ |
CONDIȚII DE ESTETICĂ ȘI VIZIBILITATE |
Comercianții vor fi obligați să respecte cumulativ următoarele condiții:
iluminat);
Condiții privind accesul in zona de eveniment:
PROGRAM EVENIMENT:
· 10 aprilie 2020 · 14:00 – 22:00 · 11 aprilie 2020 – 13 aprilie 2020 · 10:00 – 22:00 · 14 aprilie 2020 – 17 aprilie 2020 · 14:00 – 22:00 · 18 aprilie 2020 – 19 aprilie 2020 · 10:00 – 22:00 · 20 aprilie 2020 · 14:00 – 22:00
|
PROGRAM APROVIZIONARE:
· 10 aprilie 2020 · 06:00 – 12:00 · 11 aprilie 2020 – 13 aprilie 2020 · 06:00 – 09:00 · 14 aprilie 2020 – 17 aprilie 2020 · 06:00 – 12:00 · 18 aprilie 2020 – 19 aprilie 2020 · 06:00 – 09:00 · 20 aprilie 2020 · 06:00 – 12:00
|
După începerea programului nu se permite accesul cu autovehicule sau alte utilaje în vederea aprovizionării.
Este strict interzisă staționarea autovehiculelor sau a utilajelor folosite pentru aprovizionare, în zona punctului de vânzare pe durata evenimentului. Excepție fac autovehiculele care sunt special construite pentru desfășurarea activității autorizate. Încălcarea acestei restricții atrage după sine suspendarea activității pe restul perioadei evenimentului si sistarea oricărei alte colaborări.
REGULI GENERALE DE CONDUITĂ (PENTRU TOȚI PARTICIPANȚII LA EVENIMENT):
ACTIVITATEA DE COMERȚ SE VA DESFĂȘURA CIVILIZAT, CU RESPECTAREA NORMELOR PRIVIND:
riveranilor.
CONDIȚII MINIME DE CALIFICARE ALE COMERCIANȚILOR:
evenimentului.
Măsuri obligatorii de curățenie și protecție a pavajului:
În situația în care la instalarea standului nu sunt respectate condițiile menționate mai sus organizatorul își rezervă dreptul de a rezilia contractul cu pierderea sumelor achitate anticipat. În situația în care în timpul evenimentului sau la finalizarea acestuia, organizatorul constată ca nu au fost respectate condițiile enunțate mai sus, comerciantul are obligația de a suporta cheltuielile de curățare a spațiului cu firma indicată de organizator. În situația încălcării prevederilor mai sus enunțate comerciantul în cauză este exclus pe o perioadă nedeterminată de timp de la evenimentele organizate de Primăria Oradea sau Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune.
PROTECȚIA ȘI PAZA |
Organizatorul va asigura paza și protecția participanților la eveniment pe toată durata acestuia, prin intermediul poliției locale și al unei companii de pază specializată. După finalizarea programului oficial, reprezentanții poliției locale și ai companiei de securitate se vor asigura că au fost evacuați toți participanții la festival și vor supraveghea întreaga zonă. Nu se va asigura paza pentru produsele sau standurile comercianților.
Organizatorul nu își asumă responsabilitatea pentru siguranța produselor sau a utilajelor lăsate în perimetrul evenimentului, comercianții fiind responsabili pentru siguranța materialelor din locațiile fiecăruia. Aceasta responsabilitate revine exclusiv furnizorilor de servicii de paza.
Raclette
Castelul Brutarilor
Cozonac secuiesc
Marrakech Food Truck
Elemózsia Food Truck
Smoothies
Cozonac secuiesc cu înghețată
Munch
Langoși și plăcinte
Restaurant Queens
Înghețată
Pizza
Mr. Bean Coffee